Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Király L. Norbi története

2011.10.15

 Király L. Norbert még csupán 22 éves, azonban már ilyen fiatal korára sok rosszat megtapasztalt az életből. 9 évesen édesapjával, 14 évesen pedig édesanyjával szakadt meg a kapcsolata. Ettől fogva egyik nagymamájaimages--3-.jpg nevelte, aki sajnos két éve elhunyt.

Norbi ekkor teljesen magára maradt, ám akkori barátnőjének anyukája nem hagyta, hogy a fiú elkallódjon, elveszítse életkedvét. Bár a fiú azóta már nincs együtt a lánnyal, annak anyja még mindig törődik vele. Jelenleg is az ő ügyvédi irodájában titkár.


Azt hiszem, azzal nem vagyok egyedül, ha azt mondom, Norbiban tényleg megvan az a megmagyarázhatatlan plusz, az X-Faktor.Egy olyan tehetséget hallhattunk és láthattunk, ami nemcsak hazánkban, hanem talán az egész világon is egyedülálló. Itt nem csupán az éneklésre gondolok, hanem minden egyébre: a kisugárzásra, a mozgásra, az egész megjelenésre. Norbi valami újat nyújtott, reméljük, a későbbiekben is láthatjuk! 

 

A kaposvári Király L. Norbert volt talán az egész X-Faktor legnagyobb meglepetése. A 22 éves fiú izgulva lépett a színpadra, ám pillanatokon belül átadta magát a zenének.Furcsa táncmozdulatairól így beszélt az előadás után Balázsnak: „Ha ütemesebb zenét hallok, akkor csak így jön ki a ritmus.”

 

Király L. Norbi egy Joe Cocker számot adott elő, a méltán híres „You can leave your hat on”-t.Geszti Péter meg is jegyezte a fiúnak, hogy szerinte rokonság van közte és az eredeti előadó között, annyira jól tudta előadni annak zenéjét. A kaposvári srácot azóta egyébként úgy is emlegetik, mint a magyar Joe Cockert, és a versenyzők közül mostanra talán már ő a legnépszerűbb.


imagesjobaed.jpegDe mi is okozza a népszerűségét? Egy átlagos, vékony srác lépett ki a zsűri és a közönség elé. Az első meglepetést azt okozta, hogy a zene elkezdődésekor a fiú igencsak érdekes mozdulatokat produkált. A nézőtérről és a zsűri tagjai közül is nevetés harsant fel.

Ekkor következett a második meglepetés: Norbi elkezdett énekelni. Keresztes Ildikónak szó szerint tátva maradt a szája, Malek Miklós pedig egy „hú”-t kiáltott, jelezve, mennyire élvezi az előadást. A tömeg hamarosan tapsolni, sőt szinte őrjöngeni kezdett, nem hiányoztak a bekiabálások sem. „Adjál neki!” - hallatszott egy férfihang. Norbi pillanatok alatt felpörgette a közönséget és a mentorokat egyaránt. A nézők a produkció végén állva tapsoltak.


A kaposvári fiú hihetetlen énekhangja négy igent ért a zsűrinél. Értékelésükkor egyaránt megjegyezték, hogy Norbi valószínűleg egy kissé őrült, de ezt nem sértésnek szánták. A megjegyzések a különös mozgásra vonatkoztak, illetve a szintén meglepő arckifejezésekre és ütemes kérődzésre, ami Geszti szerint olyan volt, mintha fiú pézsmapockot forgatott volna a szájában. Malek Miki így nyilatkozott a magyar Joe Cockerről: „Ekkora meglepetés még nem ért, azt hiszem…” 

 

"Norbiról azt gondolom, elmondható, hogy ösztönös tehetség. Zenei múltja nem túl nagy: általános iskolában énekkaros volt, később pedig tagja volt két amatőr zenekarnak, de ezek nem tartottak huzamosabb ideig. Énektanára ráadásul azt mondta neki, hogy ez a pálya nem neki való. A kaposvári srác ennek ellenére gondolt egyet, és bár még sosem szerepelt ennyi ember előtt, jelentkezett az X-Faktorba. Amikor arról kérdezték, hogy mennyire tervezte előre, hogy hogyan fog mozogni, mit fog csinálni a színpadon, csak ennyit mondott: „Annyit tudtam, hogy fölmegyek, és el kell énekelnem a dalt.”


A tehetséges fiú elárulta, hogy sokféle zenét szeret, de ezek közül nehéz megtalálnia azt, amit szívesen énekel. „Valamit kell, hogy érezzek egy dalnál.” - mondta erről. Kedvenc énekesei közé tartozik Joe Cocker, akitől a selejtezőn is énekelt, de nagyon szereti még az AC/DC-t, Little Richardot és Tina Turnert is." 

kiraly-l-norbi.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

NAgyON Jó

(SZALOVSZKY DÁVID, 2012.11.01 13:16)

KIRály NAGYon KIrály